Europa Festival in Tivoli Utrecht

De vluchtelingencrisis, de opkomst van het populisme, klimaatactivisme en de toekomst van de euro zijn het gesprek van de dag in media en politiek. Thema’s die overal in Europa spelen én waar Europa een oplossing voor kan bieden. Wat voor Europa wil jij?

Festival Europa bereidt jou met interviews, talks, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten voor op de Europese verkiezingen op 23 mei. Kom en denk met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers mee over de belangrijkste verkiezingsthema’s en geniet van al het moois wat Europese muzikanten, theatermakers en schrijvers te bieden hebben.

We spreken Jan Terlouw over het belang van de EU bij complexe vraagstukken, klimaatspijbelaars Anuna de Wever & Kyra Gantois over hoe activisme 35.000 spijbelende klimaatscholieren op de been bracht en Lieke Marsman en Lucas de Man over hoe kunst aandacht kan vragen voor actuele maatschappelijke thema’s. Onder leiding van gelegenheidsduo Splinter Chabot en Anne Fleur Dekker legt een nieuwe generatie jonge politieke smaakmakers de fundamenten voor een toekomstbestendig Europa.

Literaire bijdragen komen van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer, Thomas Rueb en de Franse Mahir Güven. De geëngageerde indieband Amber Arcades combineert meeslepende gitaarlijnen en dromerige zang met een politieke boodschap en theatergroep De Orde van de Dag neemt op satirische wijze de laatste Europese nieuwtjes met je door.